210 57 31 581
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η πορεία μας

2013: Έναρξη σχεδιασμού του Προγράμματος Χαρτογράφησης «Διαθέσιμοι Πόροι για άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα».

Σκοπός :  Ενίσχυση  της προσβασιμότητας των ατόμων με ΔΑΦ και των οικογενειών τους στις κατάλληλες  δομές και υπηρεσίες που αντιστοιχούν στις διαφορετικές και μεταβαλλόμενες, στη διάρκεια της ζωής, ανάγκες τους , καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων για την  ανάπτυξη   υπηρεσιών με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, και

 Στόχοι : α) Καταγραφή των υπαρχόντων διαθέσιμων πόρων, σε επίπεδο  τόσο δομών και υπηρεσιών  όσο και  των νομοθετικών προβλέψεων που αφορούν στα άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα, β) η δημιουργία αντίστοιχης βάσης  δεδομένων,  προσβάσιμης σε δυνητικούς χρήστες των υπηρεσιών, επαγγελματίες υγείας και  ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, ερευνητές/-τριες, άλλους επαγγελματίες  κλπ. 

Μεθοδολογία:  Αναζητήθηκαν στο διαδίκτυο και χαρτογραφήθηκαν πανελλαδικά περισσότερες από 3.500 δομές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας , ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου. Οι δομές και υπηρεσίες εκπαίδευσης  εντοπίσθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπ Παιδείας. Επικοινωνώντας τηλεφωνικά , επιβεβαιώθηκε ότι σχεδόν οι μισές από τις δομές και τους επαγγελματίες  (1601) εξυπηρετούν ή είναι σε θέση  να εξυπηρετήσουν άτομα στο φάσμα του αυτισμού. 

Αναζητήθηκε η νομοθεσία που αφορά σε άτομα με αναπηρία ή ψυχιατρικές διαταραχές , γενικότερα ,ή ειδικά σε άτομα με αυτισμό.

 2017: Δημιουργία της ιστοσελίδας  autismap.gr.  Στη πιλοτική μορφή της ιστοσελίδας αναρτήθηκαν οι πρώτες 517 δομές και επαγγελματίες που είχαν αποδεχθεί  να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα , η νομοθεσία  και οι συχνές ερωτήσεις .

2017-2020:  45.000 νέοι επισκέπτες, Αύξηση των εγγραφών δομών και επαγγελματιών   σε 1100, αύξηση σε ποσοστό  47% σε σχέση με τον αρχικό αριθμό καταγεγραμμένων δομών.

2020-21: Ανανέωση  της ιστοσελίδας και ανάδειξη της ως: Οδηγός ενημέρωσης-Διαδικτυακή Πύλη ενημέρωσης.

  1. Βελτίωση του περιβάλλοντος πλοήγησης ώστε να γίνει φιλικότερο προς το χρήστη.
  2. Άνοιγμα του πεδίου Αρθρογραφία για το ευρύ κοινό.
  3. Σταδιακή ανάρτηση όλων των δομών και επαγγελματιών , εμπλουτισμός κατηγοριών, νέα επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας.
  4. Μηνιαία επικαιροποίηση σελίδας.
  5. Διεύρυνση των συνεργασιών: δημιουργία ομάδας συνεργασίας και υποστήριξης από έγκριτους επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στον αυτισμό. Διερεύνση για ανάπτυξη συνεργασιών με άλλους φορείς με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστοσελίδας και νέων δραστηριοτήτων.
Το όραμα για τη δημιουργία του Autismap είναι να αναπτύξουμε μια εξελισσόμενη και ανανεούμενη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα , που να αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες και να αξιοποιεί συνέργειες και συνεργασίες. Ο σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητας τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες και η καταπολέμηση του στίγματος .

 Με τη συμμετοχή σας και την συνεχή καταγραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων δομών και επαγγελματιών θα αποτελέσει έναν εύχρηστο οδηγό για γρήγορη και εύκολη αναζήτηση των δομών που εξυπηρετούν άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα και παράλληλα ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τη Νομοθεσία και τα επιστημονικά δεδομένα, για οικογένειες, αρμόδιους φορείς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς , νομικούς, επαγγελματίες υγείας , ψυχικής υγείας και Ειδικής Αγωγής  και για κάθε ενδιαφερόμενο.

.

1500
ΔΟΜΕΣ
1800
ΩΡΕΣ

Στρατηγικός συνεργάτης - υποστηρικτής επικοινωνίας

Υποστηρικτές Επικοινωνίας

Διαχείριση

Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης - Κέντρο Παιδιού και Εφήβου
Χρυσολωρά 10-12, 12132,  Περιστέρι
210 57 31 581
210 57 31 581
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Εγγραφή στο newsletter

Invalid Input