210 57 31 581
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όραμα και στόχοι

Το όραμα μας είναι να αναπτύξουμε μια εξελισσόμενη και ανανεούμενη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα , που να αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες και να αξιοποιεί συνέργειες και συνεργασίες.Ο σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητας τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες και η καταπολέμηση του στίγματος .

Στόχοι του autismap.gr είναι:

1.Να αποτελέσει ένα εργαλείο υποστήριξης για τα άτομα με ΔΑφ και τις οικογένειες τους, ώστε:

  • α)να εντοπίζουν γρήγορα , εύκολα και δωρεάν τις κατάλληλες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους ,
  • β)να αξιοποιούν τις υπάρχουσες νομοθετικές προβλέψεις και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και την κάλυψη των αναγκών τους

2. Να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων και να υποστηρίξει:

  • α)τη δικτύωση υπηρεσιών και την ενημέρωση επιστημόνων/επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΔΑΦ, ώστε, έμμεσα, να συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών .
  • β) τον ορθολογικό σχεδιασμό των αναγκαίων υπηρεσιών και τη συνολικότερη ανάπτυξη πόρων .

3. Να παρέχει έγκυρη ενημέρωση στην κοινότητα και σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού, ώστε να προαχθεί:

  • α) η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με ΔΑΦ και των οικογενειών τους
  • Β) η κοινωνική ένταξη και , ευρύτερα , η κοινωνική αποδοχή και συνεκτικότητα.
Το όραμα για τη δημιουργία του Autismap είναι να αναπτύξουμε μια εξελισσόμενη και ανανεούμενη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα , που να αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες και να αξιοποιεί συνέργειες και συνεργασίες. Ο σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητας τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες και η καταπολέμηση του στίγματος .

 Με τη συμμετοχή σας και την συνεχή καταγραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων δομών και επαγγελματιών θα αποτελέσει έναν εύχρηστο οδηγό για γρήγορη και εύκολη αναζήτηση των δομών που εξυπηρετούν άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα και παράλληλα ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τη Νομοθεσία και τα επιστημονικά δεδομένα, για οικογένειες, αρμόδιους φορείς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς , νομικούς, επαγγελματίες υγείας , ψυχικής υγείας και Ειδικής Αγωγής  και για κάθε ενδιαφερόμενο.

.

1500
ΔΟΜΕΣ
1800
ΩΡΕΣ

Στρατηγικός συνεργάτης - υποστηρικτής επικοινωνίας

Υποστηρικτές Επικοινωνίας

Διαχείριση

Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης - Κέντρο Παιδιού και Εφήβου
Χρυσολωρά 10-12, 12132,  Περιστέρι
210 57 31 581
210 57 31 581
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Εγγραφή στο newsletter

Invalid Input