210 57 31 581
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΚΕΨΥΠΕ (Πρώην Ιατροπαιδαγωγικά)

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να ενημερωθείτε για τα Κοινοτικά Κέντρα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.), τα οποία αποτέλουν μετανομασία των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων, όπως αναφέρεται στο άρθρο 67 του ν. 4486/2017.Για το πλαίσιο λειτουργίας των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων, όπως περιγράφεται στο ν.2716/1999 μπορείτε να ανατρέξετε εδώ  

Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κο.Κε.ΨΥ.Π.Ε.) αποτελεί Μονάδα Ψυχικής Υγείας για παιδιά, εφήβους (0-18 ετών) και οικογένειες. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στον οποίον ανήκει και κατέχει κεντρικό ρόλο στη λειτουργία του. Σκοπός του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (πρώην Ιατροπαιδαγωγικού) είναι η παροχή ολοκληρωμένης παιδοψυχιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας στον πληθυσμό του τομέα, με υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας. Τα ΚΟΚΕΨΥΠΕ παρέχουν μεταξύ, άλλων, διάγνωση και πιστοποίηση Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών. 

Δείτε αναλυτικά το πλαίσιο λειτουργίας των ΚΟΚΕΨΥΠΕ, όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ 2289/2019 εδώ

Βρείτε  τον κατάλογο και  τα στοιχεία επικοινωνίας των Κοινοτικών Κέντρων Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, όπως  έχουν αντληθεί από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας  εδώ . Σε αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνονται όλες οι μονάδες ψυχικής υγείας αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας (πρώην Ιατροπαιδαγωγικά),  οι οποίες πιστοποιούν τη ύπαρξη Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών.  Στο κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και  Μονάδες Παιδιών και Εφήβων του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών καθώς και το Παράρτημα Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Αττικής "Μιχαλήνειο" του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας.   

Το Υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει αυτόν τον κατάλογο στην ιστοσελίδα του δεδομένου ότι οι βεβαιώσεις πιστοποίησης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών που εκδίδουν γίνονται δεκτές από τις αντίστοιχες υπηρεσίες  του.

Το όραμα για τη δημιουργία του Autismap είναι να αναπτύξουμε μια εξελισσόμενη και ανανεούμενη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα , που να αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες και να αξιοποιεί συνέργειες και συνεργασίες. Ο σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητας τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες και η καταπολέμηση του στίγματος .

 Με τη συμμετοχή σας και την συνεχή καταγραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων δομών και επαγγελματιών θα αποτελέσει έναν εύχρηστο οδηγό για γρήγορη και εύκολη αναζήτηση των δομών που εξυπηρετούν άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα και παράλληλα ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τη Νομοθεσία και τα επιστημονικά δεδομένα, για οικογένειες, αρμόδιους φορείς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς , νομικούς, επαγγελματίες υγείας , ψυχικής υγείας και Ειδικής Αγωγής  και για κάθε ενδιαφερόμενο.

.

1500
ΔΟΜΕΣ
1800
ΩΡΕΣ

Στρατηγικός συνεργάτης - υποστηρικτής επικοινωνίας

Υποστηρικτές Επικοινωνίας

Διαχείριση

Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης - Κέντρο Παιδιού και Εφήβου
Χρυσολωρά 10-12, 12132,  Περιστέρι
210 57 31 581
210 57 31 581
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Εγγραφή στο newsletter

Invalid Input